________________________
Kontakt:
stevia@stevia.eu.sk
Sledujte nás:
Keďže sa stévia teší veľkej obľube, rozhodli sme sa z času na čas uverejniť nejaký recept.
Odšťavíme 10ks pomarančov. Možeme aj 7ks pomarančov a 3ks citróny. Túto šťavu prelejeme do 0,5l plastovej flaše od čohokoľvek, ale nech je čistá. Do tohto pridáme 10 vrchovatých lyžičiek prášku ViaStevia a dobre zamiešame.Potom fľašku doplníme vodou takmer do plna a zamiešame.
Vzniknutý sirup odlejeme do pohára a hoci to bude mať redšiu konzistenciu, používame ako bežný sirup a pijeme.Je to úžasný osviežujúci nápoj.
Poznámka: vďaka stévii nie je potrebné v tomto recepte používať konzervant.
Klasicky pripravíme cesto na štrúdlu a rozložíme ovocie ale už nepoužívame na posypanie cukor ale použijeme na posypanie prášok ViaStevia. Zapečieme a pochutnávame si.
2 šálky ovsených otrúb; 1 šálka celozrnnej múky; 2 lyžičky prášku do pečiva; 2 lyžičky sódy; 1 lyžička mletej škorice; 0,5 lyžičky nového korenia; 0,5 lyžičky zmes ml. muškátového oriešku a klinčeka; 0,5 lyžičky soľ; 1,5 šálky mlieka (môže byť aj iný, mlieku podobný nápoj); 3 bielka; 1 šálka tekvicového pyré; 2/3 šálky vody; 1/3 javorového sirupu; 3,5 odmerky ViaStevia v prášku; 3 lyžičky extraktu z vanilky; 2 lyžičky extraktu z javoru; 2 jablká
Predhrejte rúru na 160°C. Vytrite formu tukom a vysypte múkou.
Zmiešajte dohromady všetky suché prísady a odložte bokom.
Strojom zmiešajte všetky mokré ingrediencie.
Jablká pokrájajte na kocky a zmixujte s 0,5 lyžičkou škorice.
Postupne pridávajte suchú zmes do mokrej zmesy a miešajte strojom. Pridajte zmixkované jablká so škoricou.
Vylejte cesto do formy a pečte 80-90 minút alebo overte pichnutím do bábovky, či sa už nelepí. Nechajte 20 minút vychladnúť.